Zloženka črni gozdiček
Za 6 oseb:
  • 6 tankih rezin poljubnega čokoladnega biskvita
  • 800g vloženih črnih češenj
  • 2 žlici češnjevega žganja,
    lahko iz cocktaila češenj (češnjev sok)
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici sladkorja
  • 425 ml mleka
  • 75g temne čokolade v diskih
  • 300 ml rahlo stepene sladke smetane
Za okras:
Navodila:

1.) Rezine biskvita položimo na dno sklede.

2.) Češnje odcedimo in nekaj žlic soka prihranimo. Odcejene češnje in 6 žlic soka damo na biskvit in ga enakomerno pokapljamo še z češnjevim žganjem.

3.) V skledi zmešamo škrob in sladkor prilijemo toliko mleka da nastane gladka zmes, vmešamo še rumenjake in jajce.

4.) Preostalo mleko zlijemo v kozico in segrevamo skoraj do vrenja nato ga postopoma zlivamo k jajčni zmesi in stepamo, da se sestavine povežejo.

5.) Skledo postavimo v kozico z vročo vodo (kopel) in na šibkem ognju mešamo dokler se krema ne zgosti. Dodamo čokolado in mešamo, da se stopi.

6.) Čokoladno kremo polijemo po češnjah in biskvitu in ohladimo. Ko je popolnoma hladna po njej porazdelimo stepeno sladko smetano. Postavimo v hladilnik. Ohlajeno zloženko okrasimo s čokoladnimi svitki in maraskino češnjami.