Pečico segrejemo na 180 °C, pekač obložimo s peki papirjem. Penasto umešamo jajca,
sladkor in vanilin sladkor. Nato dodamo mleko, olje in presejano moko s pecilnim praškom (če želimo,
dodamo barve ali čokolado...) Počasi vmešamo in zlijemo na pekač. Pečemo 30 minut in preverimo z
zobotrebcem če je pečeno. Biskvit ohladimo, nadrobimo v posodo in z mešalnikom zmešamo, da se
popolnoma razdrobi.
Biskvitu lahko dodamo kakršnokoli kremo za torto! Le paziti moramo, da je ne dodamo
preveč ali premalo. Ko naredimo kroglico ne sme biti premokra da bi se lepila ali presuha,
da bi se drobila.
* okus sacher torte: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic marelične marmelade in
naredimo obliv s temno čokolado.
* kremast okus: navadnemu biskvitu dodamo nekaj žlic sladke smetane in mascarponeja.
* nutella okus: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic nutelle in nekaj žlic mleka.
* kokosov okus: navadnemu biskvitu dodamo mascarpone v katerega smo s paličnim
mešalnikom vmešali kokosovo moko.
* tiramisu okus: biskvitu dodamo mascarpone, nekaj žlic kave (kuhane in ohlajene)
in žlico ruma.
* orehov okus: biskvitu dodamo kislo smetano in pest orehov.
* rumov okus: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic ruma in stopljeno čokolado.
Obliv: Na 200g čokolade dodamo 1 jedilno žlico olja. Lahko uporabimo
belo mlečno ali temno jedilno čokolado.
Belo čokolado lahko tudi poljubno obarvamo z
jedilnimi barvami
za čokolado. Čokolado stopimo v vodni kopeli
ali v mikrovalovni pečici (PAZIMO, DA NE SEGREJEMO NA VEČ KOT 40 °C).
Postopek: Iz mase naredimo kroglice ali poljubne figurice in jih postavimo
za 30 min v hladilnik. V pripravljeno čokolado pomakamo
palčke, jih zabadamo v kroglice in jih položimo na
pladenj (kroglica spodaj, palčka navpično). Ko končamo, jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Ohlajene pomakamo v poljuben
čokoladni obliv in okrasimo z
bleščeči gel,
mrvicami,
jedilnim zlatom,
lahko pa obarvamo bel
candy dips
z
jedilnimi barvami za čokolado.