Žametni Cupcakes z nežno kremo
Cupcakes:
  • 4 žlice masla sobne temperature
  • 3/4 skodelice kristalnega sladkorja
  • 1 jajce
  • 2,5 jedilni žlici nesladkanega kakava v prahu
  • 3 žlice rdečega barvila za živila
  • 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice pinjenca ali mleka
  • 1 skodelica + 2 žlici večnamenske moke
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke belega kisa
Krema:
  • 113 g masla sobne temperature
  • 113 g mascarponeja
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • papirčki
Navodila:
Pečico segrejemo na 175°C. Modelčke oz. pekač za muffine obložimo s papirčki.
Na srednje-visoki hitrosti penasto umešajmo maslo in sladkor - približno 3 minute, nato dodamo še jajce ter stepamo dokler zmes ni enakomerna. V drugi manjši posodi zmešamo kakav v prahu, vanilijev ekstrakt in barvilo, da dobimo gosto pasto. To dodamo prvi zmesi in mešamo toliko časa, da se zmesi povežeta.
Zmanjšamo hitrost mešalnika in počasi dodajamo polovico pinjenca, polovico moke, premešamo in dodamo še drugo polovico obojega. Mešamo dokler ni zmes gladka. Spet zmanjšamo hitrost mešalnika in dodamo sol, sodo bikarbono in kis. Zvečamo hitrost in mešamo še nekaj minut. Razdelimo testo enakomerno v modelčke in pečemo približno 20 minut, preverimo z zobotrebcem.
Krema: maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo vanilijev ekstrakt in mascarpone. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo na hladne cupcakese s primernim nastavkom za cupcakes-e, ter okrasimo z mrvicami ali jedilnim zlatom. Postrežemo jih na stojalu za cupcakes-e - muffine.