Mlečni čokoladno karamelni mousse
Za 6 porcij (količino lahko podvojite):
  • 1/3 skodelice (70g) kristalnega sladkorja
  • 3 jedilne žlice (42g) masla
  • 1 1/2 skodelice (340g) tekoče sladke smetane, razdeljene na dva dela 1skodelico in posebaj 1/2 skodelice
  • 120g kvalitetne mlečne čokolade
Navodila:

1.) Najprej pripravimo vse sestavine.

2.) Na štedilniku začnemo segrevati en del sladkorja.

3.) Počakamo, da se stopi.

4.) Nato dodamo preostali sladkor v 2 do 3 rundah in nič ne mešamo, le vsake toliko časa zavrtimo ali potresemo ponev.

5.) Počakamo, da se stopi.

6.) Dodamo maslo in šele zdaj začnemo mešati.

7.) To moramo delati zelo hitro, da se ne zažge.

8.) Postopoma dodajamo smetano.

9.) Ko končamo z dodajanjem smetane, vse dobro premešamo in odstavimo iz ognja.

10.) Stepemo drugo skodelico sladke smetane.

11.) Čokolado stopimo v vodni kopeli.

12.) Ko se čokolada popolnoma stopi jo vmešamo v karamelo. Masa mora biti popolnoma gladka in razkošno kremasta.

13.) Ko ste prepričani, da je masa dovolj hladna jo vmešajte v polovico stepene sladke smetane.

14.) Dodajte drugo polovico stepene smetane in premešajte, že ste dobili mousse (izgleda kot gost čokoladni napitek) nato ga nalijete v kozarce in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure oz. za čez noč.

15.) Dober tek!