Kostanjevo - Čokoladni Tartufi

Recept je za 60 tartufov

Priprava: 90 minut

Sestavine za 8 oseb:
Navodila:

1. Temno čokolado stopimo v skledi nad posodo z vrelo vodo.

2. Medtem zmiksamo kostanj v multipraktiku, dokler ni popolnoma gladek.

3. V drugi skledi, zmešamo maslo in sladkor skupaj, da se speni. Primešamo izbran alkohol in vanilijo, nato previdno vmešamo kostanjev pire.

4. Ko se čokolada stopi, jo primešamo v zmes kostanja. Ko združimo in dobro premešamo, postavimo v hladilnik za 10 minut.

5. Naredite kroglice približno 2,5 cm premera in jih povaljajte v posip po vaši izbiri: Kakav v prahu, sladkor v prahu ali sesekljane orehe, itd. Lahko jih tudi pomočimo v stopljeno čokolado. Da bo oblikovanje lažje, poskrbite, da je masa hladna. Pustite tartufe nekaj časa v hladilniku in jih zavijte v celofan vrečke. Lahko pa vsakega posebej zavijete v papirček.