Kostanjeva - čokolada torta

Čas priprave: 1 ura

Čas pečenja: 10 minut

Ta torta zgleda super - in ima okus kot, da ste jo delali zelo dolgo časa. Vendar je čudovita hitro narejena sladica, ki jo lahko pripravimo tudi vnaprej.

Sestavine:
Navodila za 8 do 10 oseb:

1. Namastimo pekač premera 25cm. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Penasto zmešajte sladkor v prahu in maslo. Vmešajte jajca, enega po enega, presejano moko, kakav v prahu in liker. Dobro premešamo in vlijemo v pripravljen pekač ter pečemo 7-10 minut. Pustimo, da se ohladi.

3. Zmešajte skupaj kostanjev pire in 2 rumenjaka. Segrejte 300ml smetane, dodajte čokolado in mešajte, ko se stopi odstavite iz ognja. Nato vmešajte kostanjev pire.

4. V eni posodi naredite trd sneg iz beljakov. V drugi skledi zmiksajte preostalo smetano.

5. Previdno oboje vmešajte v mešanico čokolade. Prelijte ohlajen biskvit. Ohladite v hladilniku čez noč.

Za okras torte: potresemo s kakavom v prahu.