PlanetPeke

Cenjene stranke,
obveščamo vas, da bo v soboto 26.8.2017 trgovina izjemoma zaprta.
Hvala za razumevanje.
facebook
Prijava
 
 
  • Domov
  • Aktualno
  • e-Trgovina
  • Košarica
  • Recepti
  • Kontakt
  • Poštnina že
    od 2,99 € dalje!!!

    Dostava naslednji dan!

    V kolikor je naročeni izdelek na zalogi in
    je naročilo oddano do 11. ure

  • Vsa barvila, sladkorne mase, rožice, figurice,...
    Znamke DECORA so brez gensko spremenjenih organizmov in sestavin, ki škodujejo zdravju in koncentraciji otrok.

  • Specialist malih gospodinjskih aparatov. H.Koenig ponuja več kot šestdeset aparatov za vsak dom in družino: kuhanje, pospravljanje, pranje, ...

    Po več kot 50 let delovanja, je H.Koenig mednarodna blagovna znamka. Skupno vsem napravam = Zahtevnost. Vsak izdelki H.Koenig izpolnjuje enake zahteve po kakovosti, inovativnosti in oblikovanju.

  • Izjemo kvalitetne čokolade, od sedaj na voljo tudi v naši spletni trgovini.

    Callebaut velja za največjega in najbolj prepoznanvnega proizvajalca čokolade na svetu!

  • Cocktail češnje

    Za peko na i, Planet Peke poskrbi!

    Coctail češnje dobavljive v naši spletni trgovini.

  • Cupcakes
    • Čokoladno malinovi cupcakesi
    • Novoletni muffini
    • Cupcakes iz temne čokolode
    • Žametni Cupcakes z nežno kremo
    • Češnjevi Cupcakesi
    • Čokoladni fondant
  • Kostanjeve jedi
    • Kostanjeva krema
    • Kostanjevo - čokoladni tartufi
    • Bučna juha s kostanjem
    • Omleta s kostanjevo smetano
    • Kostanjeva - čokolada torta
  • Vroče čokolade
    • Vroča čokolada
    • Bela čokolada z vanilijo
  • Zloženka
  • Mousse
  • Babe
    • Baba
    • Baba torta
    • Baba nadev
  • Cake Pops
 
Čokoladno malinovi cupcakesi

Čas priprave: 20 min + ohlajanje + 20 min pečenje, 24 muffinov

Sestavine:
  • 120 g masla, v koščkih
  • 1/2 skodelice olja
  • 1 skodelica vode
  • 100 g temne čokolade v diskih
  • 1/2 skodelice kvalitetnega kakava
  • 1,5 skodelice sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode
  • 1 skodelica jogurta
  • 2 skodelici moke
  • 3/4 skodelice malin
Kremna rezina:
  • 120 g masla
  • 200 g kremnega sira (mascarpone ali neslan sirni namaz)
  • 2 jedilni žlici sirupa črnega ribeza (lahko tudi katerikoli drug rdeč sirup)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5-6 kapljic rdečega barvnega gela (oziroma odvisno od tega kako temno kremo želimo)
  • 4 skodelice presejanega sladkorja v prahu
  • Sladkorni posip, npr: roza mrvice ali sveže maline
Ostali pripomočki:
  • Pekač za muffine ali silikonski modelčki za muffine
  • Papirčki za muffine
  • Dresirna vrečka in nastavek
Navodila:

Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač ali silikonske modelčke za muffine obložimo s papirčki za muffine.

Postavite maslo, olje, vodo in čokolado v lonec in stopite. Malo naj se ohladi potem pa primešamo sladkor v prahu in kakav.

Sodo in pecilni prašek zmešamo v jogurt, nato pa dodamo čokoladni mešanici.

Z mešalnikom penasto umešamo jajca z vanilijo in tudi to primešamo v čokoladno zmes izmenično z moko.

Ko dobimo gladko zmes pustimo stati 10 minut potem pa z žlico napolnimo papirčke(3/4) v vsak muffin potisnemo 2-3 maline (če so maline zamrznjene muffine pustimo še 10 minut počivati preden jih damo v pečico).

Muffine pečemo približno 20 minut in preverimo z zobotrebcem. Ko so pečeni jih pustimo v pekaču še 5 minut, da se malo ohladijo. Damo jih na hladno, ta čas pa pripravimo kremo.

Stepemo maslo in kremni sir, nato dodamo sok črnega ribeza, vanilijev ekstrakt, barvilo in mešamo dokler ni kremasto in gladko. Dodamo sladkor in ponovno dobro premešamo. Damo v hladilnik za 10 minut napolnimo dresirno vrečko, nabrizgamo na muffine in posujemo z sladkornimi mrvicami.

Novoletni muffini
Sestavine:
  • muffine (vaš najljubši recept)
  • nož
  • velik modelček za izrez krogov
  • majhen modelček za izrez krogov
  • valjar
  • čopič
  • sladkorno maso (fondant/tičino)
  • barvni gel
  • mrvice
  • perle
  • svetleče barve v prahu
  • bleščeči gel
  • škatla za pecivo
  • trakec
Omleta s kostanjevo smetano

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:
  • 250 g paste iz kandiranih kostanjev
  • 60 g nadrobljenega kuhanega kostanja/maronov
  • 1,5 dl smetane
  • 50 g masla
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 30g masla
  • 7 cl češnjevca
  • 1 ščepec soli
Navodila za 4 osebe:

Zmešaj jajca s sladkorjem in ščepcem soli in speci omlete.

Stepi smetano in vaniljevo kostanjevo kremo, nato nalij mešanico v omleto, jo prepogni dvakrat na pol in okrasi s kostanji in pokapaj s češnjevcem.

Kostanjeva - čokolada torta

Čas priprave: 1 ura

Čas pečenja: 10 minut

Ta torta zgleda super - in ima okus kot, da ste jo delali zelo dolgo časa. Vendar je čudovita hitro narejena sladica, ki jo lahko pripravimo tudi vnaprej.

Sestavine:
  • 3 + 2 jajca
  • 50 g masla
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 40 g moke
  • 40 g grenkega kakava v prahu
  • 2 žlici čokoladnega likerja ali ruma
  • 435 g kostanjevega pireja
  • 400 g temne čokolade v diskih
  • 600 ml smetane za stepanje
Navodila za 8 do 10 oseb:

1. Namastimo pekač premera 25cm. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Penasto zmešajte sladkor v prahu in maslo. Vmešajte jajca, enega po enega, presejano moko, kakav v prahu in liker. Dobro premešamo in vlijemo v pripravljen pekač ter pečemo 7-10 minut. Pustimo, da se ohladi.

3. Zmešajte skupaj kostanjev pire in 2 rumenjaka. Segrejte 300ml smetane, dodajte čokolado in mešajte, ko se stopi odstavite iz ognja. Nato vmešajte kostanjev pire.

4. V eni posodi naredite trd sneg iz beljakov. V drugi skledi zmiksajte preostalo smetano.

5. Previdno oboje vmešajte v mešanico čokolade. Prelijte ohlajen biskvit. Ohladite v hladilniku čez noč.

Za okras torte: potresemo s kakavom v prahu.

Kostanjevo - Čokoladni Tartufi

Priprava: 30 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Sestavine za 4 do 5 oseb:
  • 360 g kuhanih celih maronov
  • 2,5 do 3 kg buče
  • 200 g slanine
  • 200 g smetane za stepanje
  • 2 veliki čebuli
  • timijan, lovor
  • sol in poper
Navodila:

V ponvi popražite slanino, dodajte kostanj.

Odrežite pokrov buče in jo izdolbite z žlico, zavrzite semena in prihranite meso buče. Popražite meso buče s sesekljano čebulo na malo olja, dodajte timijan in lovorov list, sol in poper. Prelijte z vodo, kuhajte približno 20 minut in zmiksajte s paličnim mešalnikom, dodajte smetano.

Toplotno obdelajte bučo z vrelo vodo. 2 minuti kuhamo izdolbljeno bučo in pokrov v vreli vodi. Nato jo odcedimo in vodo zavržemo. V bučo nalijte juho in po njej potresite kostanje in slanino. Pokrijte z bučnim pokrovom in postrezite.

Kostanjevo - Čokoladni Tartufi

Recept je za 60 tartufov

Priprava: 90 minut

Sestavine za 8 oseb:
  • 350 g temne čokolade v diskih
  • 450 g kuhanih kostanjev/maronov ali kostanjevega pireja
  • 6 žlic masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice alkohola po izbiri - amaretto je okusen, rum, pomarančni liker ali celo šeri
  • 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
  • Za posip po želji: kakav, sladkor v prahu, mleti orehi, ...
  • ali čokolada v diskih za obliv
Navodila:

1. Temno čokolado stopimo v skledi nad posodo z vrelo vodo.

2. Medtem zmiksamo kostanj v multipraktiku, dokler ni popolnoma gladek.

3. V drugi skledi, zmešamo maslo in sladkor skupaj, da se speni. Primešamo izbran alkohol in vanilijo, nato previdno vmešamo kostanjev pire.

4. Ko se čokolada stopi, jo primešamo v zmes kostanja. Ko združimo in dobro premešamo, postavimo v hladilnik za 10 minut.

5. Naredite kroglice približno 2,5 cm premera in jih povaljajte v posip po vaši izbiri: Kakav v prahu, sladkor v prahu ali sesekljane orehe, itd. Lahko jih tudi pomočimo v stopljeno čokolado. Da bo oblikovanje lažje, poskrbite, da je masa hladna. Pustite tartufe nekaj časa v hladilniku in jih zavijte v celofan vrečke. Lahko pa vsakega posebej zavijete v papirček.

Ledena kostanjeva krema in kandiran kostanj

Priprava: 25 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Zamrzovanje: 24 ur

recept lahko pripravimo nekaj dni vnaprej

Sestavine za 8 oseb:
  • 6 rumenjakov
  • 250 g sladkorja
  • 450 g smetane
  • 350 g kuhanih kostanjev/maronov
  • 50 g kreme iz kandiranega kostanja
Navodila:

Stopite sladkor z dvema žlicama vode v loncu. Pred vretjem zlijte mešanico v rumenjake in dobro premešajte, da postane kremasto.

Počakajte, da se mešanica ohladi in vmešajte stepeno smetano in kostanjevo kremo. Mešajte, dokler ni vse dobro umešano.

To napolnite v skodelice in posujte z natrganimi kandiranimi kostanji, preden postavite v zamrzovalnik.

Baba (Tradicionalna neapeljska sladica v obliki gobe. Velika od 5 do 15 cm, namočena v rum)
Sestavine za 10 mignonov Baba:
Testo:
  • 240 g moke
  • 80 g masla
  • 4 jajca
  • 40 g sladkorja
  • 20 g kvasa
  • 4 g soli
  • maslo za namastitev kalupov za babe
Sirup:
  • 3 dl vode
  • 40 g sladkorja
  • 1,5 dl ruma
Navodila:
Kvas raztopimo v 2-3 žlicah tople vode in ga zmešamo z ščepom moke in žličko sladkorja pustimo, da vzhaja. Vzhajanemu kvasu dodamo moko, jajca, maslo, sladkor in sol ter zmešamo. Ko je testo gladko ga mešamo dokler ima mehurje. Potem ga pustimo v posodi vzhajati 60 minut. Modelčke namažemo z maslom. Ko naraste ga nadevamo v kalupov za babe. Pustimo, da vzhaja 30 minut, nato pa spečemo v predhodno ogreti pečici na 180°, pečemo približno 15 minut.
Sirup: nekaj minut kuhamo sladkor, vodo in rum. Nato z njim prelijemo babe in jih razporedimo na pladenj pokrit s prtičkom.
Baba torta
Testo:
  • 1,7 dl mleka
  • 1 kocka kvasa
  • 70 g sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 6 jajc
  • 450 g moke
  • 150 g masla
Rumov sirup:
  • 5 dl vode
  • 50 g sladkorja
  • 3 dl ruma
Model premer 26 cm in visok 15 cm
TESTO LAHKO NADEVAMO V MODEL ZA TORTO ALI V KALUP ZA BABE
Navodila:
V veliko skledo razdrobimo kvas, dodamo toplo mleko in žličko sladkorja - to naj vzhaja.
Nato dodamo sladkor, sol, jajca in polovico moke. Mešamo pri srednji hitrosti približno 4 minute, dokler zmes ne postane gladka.
Dodamo zmehčano maslo in mešamo še 3 minute. Dodamo preostalo moko in z mešalnikom pri nizki hitrosti mešamo 2 minuti.
Potem naj vzhaja vsaj 1 uro. Testo damo v namazane kalupe, nadevamo le do polovice in ga previdno zravnamo.
Pokrijemo s čisto krpo in pustimo vzhajati na toplem, približno 30 minut, dokler testo ne naraste na približno 1 cm do roba.
Medtem pečico segrejemo na 200 °C. Pečemo, dokler ni lepe zlato rjave barve in preizkusimo z zobotrebcem.
Odstranimo iz pečice in stresemo iz kalupov po 2 minutah. Pustimo, da se ohladi, približno 15 minut.
Medtem pripravimo sirup. Zavremo vodo, rum in sladkor, dokler se ne raztopi in pustimo, da se ohladi.
Po 15 minutah namočimo babe v vroč sirup, poberemo ven in jih pred serviranjem okrasimo s stepeno smetano, kremo ali sadno solato. Pomagamo si z dresirno vrečko in primernim nastavkom.
Baba nadev
Za 12 oseb:
Krema:
  • 7,5 dl mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 žlička vanilije
  • Polovica limonine lupinice
  • 6 rumenjakov
  • 75 g škroba
Sadna solata:
  • 3 polovice vloženih breskev
  • 4 rezine vloženega ananasa
  • 50 g praženih mandljev
  • 1,5 dl COINTREAU pomarančnega likerja
Navodila:
Stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo škrob, vanilijo, mleko in naribano lupinico polovice limone. Na srednje močnem ognju mešamo, dokler se krema ne zgosti, nato dodamo izbrani liker, ter prepražene mandlje. Vse sadje narežemo na kocke, zmešamo s hladno kremo, z mandlji in zapolnimo luknjo v babi. Češnje prepolovimo in odcedimo, ter jih uporabimo za okras, ki ga nabrizgamo na vrh sladice z dresirno vrečko in primernim nastavkom.
Cupcakes iz temne čokolode
Testo:
  • 8 žlic masla
  • 6 g grenke nasekljane čokolade
  • 3/4 skodelice oz. 11 g moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 3/4 žličke pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 3/4 skodelice oz. 16 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 skodelice oz. 12 g kisle smetane
  • 1/2 skodelice oz. 4,5 g kakava v prahu
    (najboljši je temni kakav za kolače)
Krema:
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 skodelica kremastega kikirikijevega masla ali nutelle
  • 5 žlic masla sobne temperature
  • 3/4 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 žličke soli
  • 1/3 skodelice stepene sladke smetane
  • papirčki
Navodila:
Nastavimo mrežo na sredino pečice, ogrejemo na 175°C. Pekač oz. modelčke obložimo s papirčki. Maslo, čokolado in kakav stopimo v vodni kopeli in mešamo dokler zmes ni enakomerna. Potem zmes ohladimo. V manjši posodi vmešamo moko, sodo in pecilni prašek. Vmešamo jajca v drugi srednje veliki posodi, dodamo sladkor, vanilijo in sol, mešamo dokler ni popolnoma penasto. Dodamo ohlajeno čokoladno mešanico in zmešamo. En del moke damo v čokoladno zmes, drugi del med kislo smetano, tretji del v maso ter previdno umešamo. Razdelimo testo enakomerno v papirčke. Pečemo približno 18 do 20 minut oz. dokler zobotrebec, ko ga zabodemo v sredino ni čist. Ohladimo (približno 15 minut). Previdno dvignemo vsak cupcake iz pekača. Ohladimo na sobno temperaturo.
Krema: zmešamo sladkor, kikirikijevo maslo oz. nutello, maslo, vanilijo in sol z električnim mešalnikom. Zmešamo na srednje-nizki hitrosti, da bo kremasto, previdno umešamo stepeno sladko smetano. Kremo nadevamo v dresirno vrečko, s primernim nastavkom, jo nabrizgamo na vsak cupcakes in okrasimo z mrvicami ali jedilnim zlatom. Postrežemo jih na stojalu za cupcakes-e - muffine.
Žametni Cupcakes z nežno kremo
Cupcakes:
  • 4 žlice masla sobne temperature
  • 3/4 skodelice kristalnega sladkorja
  • 1 jajce
  • 2,5 jedilni žlici nesladkanega kakava v prahu
  • 3 žlice rdečega barvila za živila
  • 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice pinjenca ali mleka
  • 1 skodelica + 2 žlici večnamenske moke
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke belega kisa
Krema:
  • 113 g masla sobne temperature
  • 113 g mascarponeja
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • papirčki
Navodila:
Pečico segrejemo na 175°C. Modelčke oz. pekač za muffine obložimo s papirčki.
Na srednje-visoki hitrosti penasto umešajmo maslo in sladkor - približno 3 minute, nato dodamo še jajce ter stepamo dokler zmes ni enakomerna. V drugi manjši posodi zmešamo kakav v prahu, vanilijev ekstrakt in barvilo, da dobimo gosto pasto. To dodamo prvi zmesi in mešamo toliko časa, da se zmesi povežeta.
Zmanjšamo hitrost mešalnika in počasi dodajamo polovico pinjenca, polovico moke, premešamo in dodamo še drugo polovico obojega. Mešamo dokler ni zmes gladka. Spet zmanjšamo hitrost mešalnika in dodamo sol, sodo bikarbono in kis. Zvečamo hitrost in mešamo še nekaj minut. Razdelimo testo enakomerno v modelčke in pečemo približno 20 minut, preverimo z zobotrebcem.
Krema: maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo vanilijev ekstrakt in mascarpone. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo na hladne cupcakese s primernim nastavkom za cupcakes-e, ter okrasimo z mrvicami ali jedilnim zlatom. Postrežemo jih na stojalu za cupcakes-e - muffine.
Češnjevi Cupcakesi
Za 12 kosov
Cupcakes:
  • 1,5 skodelice moke
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1/2 skodelice masla sobne temperature
  • 1 jajce
  • 1/2 skodelice pinjenca
  • 3/4 skodelice coca-cole
  • 1,5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 28g češnjevega džema
Nadev:
  • Češnje
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 2 žlici Coca-cole
  • Namesto tega lahko uporabimo češnjev džem
Krema:
  • 1 skodelica stepene smetane
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • Maraschino Češnje, za okras
  • papirčki
Navodila:
Pečico segrejte na 175°C, pekač oz. modelčke za muffine obložimo s papirčki.
Presejemo moko, kakav v prahu, sodo in sol v majhno skledo. V drugo skledo damo sladkor in maslo ter mešamo približno 3 minute, da postane kremasto. Dodamo jajce in stepamo dodatno minuto.
Posebej zmešamo pinjenec, coca-colo in vanilijev ekstrakt. Počakamo, da se neha peniti. (Zmes je videti sesirjena). Mešanici masla dodajmo izmenično (v 4 delih) mešanico moke in Coca-cole. Z mešalnikom mešamo nekaj minut.
Razdelimo testo enakomerno v modelčke. Pečemo 18-20 minut in preverimo z zobotrebcem. 5 minut pustimo v modelčkih da se ohladi nato jih poberemo ven.
Ko se ohladijo, uporabimo tanek nož in izrežemo stožčasto obliko v sredini vsakega cupcakes-a. V luknje damo 1-2 češnje. V manjši posodi zmešamo sladkor v prahu in coca-colo. Naj počiva 5 do 10 minut. Pokapamo glazuro na sredino vsakega cupcakes-a in nato nežno porazdelimo po vrhu.
Krema: stepemo sladko smetano in ji dodamo sladkor v prahu. Smetana naj bo zelo čvrsta. Nadevamo jo v dresirno vrečko s primernim nastavki za cupcakes-e in nabrizgamo na vsak cupcakes ter okrasimo z maraschino češnjo. Postrežemo jih na stojalu za cupcakes-e - muffine.
Cake Pops – Tortice na palčkah
Biskvit:
  • 5 jajc
  • 350 g sladkorja oz. 2 jogurtova lončka
  • 400 g moke oz. 3,5 jogurtova lončka
  • 180 g mleka oz. 1 jogurtov lonček
  • 180 g olja oz. 1 jogurtov lonček
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • Če želimo narediti čokoladni biskvit dodamo tej masi še približno
    1 jogurtov lonček stopljene čokolade ali
    pa polovico lončka kakava in 3 žlice mleka.
  • Lahko pa biskvitu dodamo poljubni barvni gel.
Obliv:
  • Candy Dips ali
  • stopljena čokolada
Okras:
  • bleščeči gel
  • mrvice
  • jedilno zlato
  • lahko obarvamo bel obliv candy dips ali z barvami za čokolado in rišemo po že oblitih popsih
  • palčke
Navodila:
Pečico segrejemo na 180 °C, pekač obložimo s peki papirjem. Penasto umešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor. Nato dodamo mleko, olje in presejano moko s pecilnim praškom (če želimo, dodamo barve ali čokolado...) Počasi vmešamo in zlijemo na pekač. Pečemo 30 minut in preverimo z zobotrebcem če je pečeno. Biskvit ohladimo, nadrobimo v posodo in z mešalnikom zmešamo, da se popolnoma razdrobi.
Biskvitu lahko dodamo kakršnokoli kremo za torto! Le paziti moramo, da je ne dodamo
preveč ali premalo. Ko naredimo kroglico ne sme biti premokra da bi se lepila ali presuha,
da bi se drobila.
* okus sacher torte: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic marelične marmelade in
naredimo obliv s temno čokolado.
* kremast okus: navadnemu biskvitu dodamo nekaj žlic sladke smetane in mascarponeja.
* nutella okus: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic nutelle in nekaj žlic mleka.
* kokosov okus: navadnemu biskvitu dodamo mascarpone v katerega smo s paličnim
mešalnikom vmešali kokosovo moko.
* tiramisu okus: biskvitu dodamo mascarpone, nekaj žlic kave (kuhane in ohlajene)
in žlico ruma. * orehov okus: biskvitu dodamo kislo smetano in pest orehov.
* rumov okus: čokoladnemu biskvitu dodamo nekaj žlic ruma in stopljeno čokolado.

Obliv: Na 200g čokolade dodamo 1 jedilno žlico olja. Lahko uporabimo belo mlečno ali temno jedilno čokolado.
Belo čokolado lahko tudi poljubno obarvamo z jedilnimi barvami za čokolado. Čokolado stopimo v vodni kopeli
ali v mikrovalovni pečici (PAZIMO, DA NE SEGREJEMO NA VEČ KOT 40 °C).

Postopek: Iz mase naredimo kroglice ali poljubne figurice in jih postavimo za 30 min v hladilnik. V pripravljeno čokolado pomakamo palčke, jih zabadamo v kroglice in jih položimo na pladenj (kroglica spodaj, palčka navpično). Ko končamo, jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ohlajene pomakamo v poljuben čokoladni obliv in okrasimo z bleščeči gel, mrvicami, jedilnim zlatom, lahko pa obarvamo bel candy dips z jedilnimi barvami za čokolado.
Čokoladni fondant
Sestavine:
  • 20 dag kakovostne temne čokolade v diskih
  • 20 dag nerafiniranega sladkorja
  • 4 cela jajca 4 rumenjaki
  • 20 dag moke
  • 20 dag masla
  • 5 dag masla za premaz papirčkov
  • kakav v prahu za posipanje
  • nagubani papirčki za muffine
Navodila:

Najprej namažemo papirčke s stopljenim maslom in jih posujemo s kakavom. Pečico ogrejemo na 180°C.

Nad lonec z vrelo vodo postavite posodo s čokolado in maslom in počasi stopite maslo in čokolado, nato odstavite s štedilnika. Pustite 10 minut, da se ohladi.

V posodi stepajte cela jajca in rumenjake skupaj s sladkorjem, da dobite gosto svetlo zmes. V to zmes presejte moko in ponovno premešajte. Stopljeno čokolado vlijte v jajčno zmes v dveh delih in vmes dobro premešajte.

Fondantno testo porazdelite v papirčke in pecite v že prej ogreti pečici 10 do 12 minut dokler povrhu fondantov ne nastane skorja.

Ko fondante vzamete iz pečice jih pustite počivati 1 minuto preden jih prevrnete iz papirčkov na dlan in nato na krožnik. Okrasimo jih s sladko smetano ali dodamo kepico vanilijevega sladoleda.

* Fondante lahko pripravimo že vnaprej in jih zamrznemo (do 1 meseca), da imamo vedno na zalogi sladico za »nenapovedane obiske«. Takrat, ko jih rabimo jih samo vzamemo iz skrinje pustimo 20 minut na hladnem in jih spečemo. Lahko pa jih naredimo tudi 1 dan prej in jih hranimo v hladilniku.

Mlečni čokoladno karamelni mousse
Za 6 porcij (količino lahko podvojite):
  • 1/3 skodelice (70g) kristalnega sladkorja
  • 3 jedilne žlice (42g) masla
  • 1 1/2 skodelice (340g) tekoče sladke smetane, razdeljene na dva dela 1skodelico in posebaj 1/2 skodelice
  • 120g kvalitetne mlečne čokolade
Navodila:

1.) Najprej pripravimo vse sestavine.

2.) Na štedilniku začnemo segrevati en del sladkorja.

3.) Počakamo, da se stopi.

4.) Nato dodamo preostali sladkor v 2 do 3 rundah in nič ne mešamo, le vsake toliko časa zavrtimo ali potresemo ponev.

5.) Počakamo, da se stopi.

6.) Dodamo maslo in šele zdaj začnemo mešati.

7.) To moramo delati zelo hitro, da se ne zažge.

8.) Postopoma dodajamo smetano.

9.) Ko končamo z dodajanjem smetane, vse dobro premešamo in odstavimo iz ognja.

10.) Stepemo drugo skodelico sladke smetane.

11.) Čokolado stopimo v vodni kopeli.

12.) Ko se čokolada popolnoma stopi jo vmešamo v karamelo. Masa mora biti popolnoma gladka in razkošno kremasta.

13.) Ko ste prepričani, da je masa dovolj hladna jo vmešajte v polovico stepene sladke smetane.

14.) Dodajte drugo polovico stepene smetane in premešajte, že ste dobili mousse (izgleda kot gost čokoladni napitek) nato ga nalijete v kozarce in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure oz. za čez noč.

15.) Dober tek!

Vroča čokolada
Za 6 porcij (količino lahko podvojite):
  • 150g temne čokolade v diskih ali mlečne čokolade
  • 9 dl mleka
  • 40g sladkorja
  • čokoladni ostružki
  • smetana
  • sol
Navodila:

Čokoladne diske nasekljamo in jih zmešamo v 1 dl vroče vode in gladko razmešamo.

Mleko segrejemo do vrelišča s ščepcem soli, primešamo čokolado in sladkor ter dobro premešamo.

Nalijemo v po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in skodelice potresemo z čokoladnimi ostružki in takoj postrežemo.

Bela čokolada z vanilijo
Za 6 porcij (količino lahko podvojite):
  • 200g kakovostne bele čokolade v diskih
  • 8 dl mleka
  • 1 vanilijev strok ali vanilijeva aroma
  • 40g sladkorja
Navodila:

Mleko pogrejemo do vrelišča in odstavimo z ognja, dodamo vanilijevo sredico ali aromo in belo čokolado v diskih.

Mešamo toliko časa, da se raztopi. Po potrebi nekoliko dogrejemo in ponudimo.

Lahko okrasimo s stepeno sladko smetano.

Zloženka črni gozdiček
Za 6 oseb:
  • 6 tankih rezin poljubnega čokoladnega biskvita
  • 800g vloženih črnih češenj
  • 2 žlici češnjevega žganja,
    lahko iz cocktaila češenj (češnjev sok)
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici sladkorja
  • 425 ml mleka
  • 75g temne čokolade v diskih
  • 300 ml rahlo stepene sladke smetane
Za okras:
  • čokoladni svitki
  • cocktail češnje s peclji (Maraskino češnje) ali
  • amarena višnje v sirupu (za otroke)
Navodila:

1.) Rezine biskvita položimo na dno sklede.

2.) Češnje odcedimo in nekaj žlic soka prihranimo. Odcejene češnje in 6 žlic soka damo na biskvit in ga enakomerno pokapljamo še z češnjevim žganjem.

3.) V skledi zmešamo škrob in sladkor prilijemo toliko mleka da nastane gladka zmes, vmešamo še rumenjake in jajce.

4.) Preostalo mleko zlijemo v kozico in segrevamo skoraj do vrenja nato ga postopoma zlivamo k jajčni zmesi in stepamo, da se sestavine povežejo.

5.) Skledo postavimo v kozico z vročo vodo (kopel) in na šibkem ognju mešamo dokler se krema ne zgosti. Dodamo čokolado in mešamo, da se stopi.

6.) Čokoladno kremo polijemo po češnjah in biskvitu in ohladimo. Ko je popolnoma hladna po njej porazdelimo stepeno sladko smetano. Postavimo v hladilnik. Ohlajeno zloženko okrasimo s čokoladnimi svitki in maraskino češnjami.

 
  • Domov
  • Znižanja
  • e-Trgovina
  • Recepti
  • Kontakt

© Copyright 2019| Verzija: 1.9| Produkcija: GigaTeam| Splošni pogoji

 
Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati, ali soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh? SPREJMI Želim izvedeti več
Spletni piškotki

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

S podajo soglasja v piškotke se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

V spletni trgovini uporabljamo dve vrsti piškotkov: prvi so nujni za pravilno delovanje: vstop v aplikacijo, spremljanje uporabe za podporo ob morebitnih težavah, shranitev nastavitev in s tem omogočeno delovanje košarice (PlanetPekeCart), identifikacija uporabnikov (ASP.NET_SessionId) druga vrsta piškotkov pa omogoča boljše funkcionalnosti uporabe spletne trgovine.

Takšni primeri so:

  • piškotki, ki se zapomnijo sprejem soglasja uporabe piškotkov (ConfirmAllCookies)
  • piškotki, ki si zapomnijo vaše uporabniško ime in geslo na brskalniku, da vam ob naslednji prijavi ni treba vnašati podatkov
  • piškotki, ki si zapomnijo pozicijo gledane strani, da ob klikih ostanete na istem delu strani na vašem brskalniku, kot ste jo gledali (PlanetPekeScroll)
  • piškoti za anonimno merjenje obiskanosti spletne strani Google Analytics
    ( _utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz)
Obvestilo!
Zmanjšaj   Naroči
Obvestilo!
Počakam   Odstrani
Obvestilo!
Zapri
Spletna trgovina uporablja novejšo tehnologijo. Da bi delovale vse funkcije in prikazi, morate posodobiti vaš brskljalnik.


Ali pa izberete drugega:

Chrome
Mozilla Firefox
Internet explorer