Čokoladno malinovi cupcakesi

Čas priprave: 20 min + ohlajanje + 20 min pečenje, 24 muffinov

Sestavine:
  • 120 g masla, v koščkih
  • 1/2 skodelice olja
  • 1 skodelica vode
  • 100 g temne čokolade v diskih
  • 1/2 skodelice kvalitetnega kakava
  • 1,5 skodelice sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode
  • 1 skodelica jogurta
  • 2 skodelici moke
  • 3/4 skodelice malin
Kremna rezina:
  • 120 g masla
  • 200 g kremnega sira (mascarpone ali neslan sirni namaz)
  • 2 jedilni žlici sirupa črnega ribeza (lahko tudi katerikoli drug rdeč sirup)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5-6 kapljic rdečega barvnega gela (oziroma odvisno od tega kako temno kremo želimo)
  • 4 skodelice presejanega sladkorja v prahu
  • Sladkorni posip, npr: roza mrvice ali sveže maline
Ostali pripomočki:
Navodila:

Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač ali silikonske modelčke za muffine obložimo s papirčki za muffine.

Postavite maslo, olje, vodo in čokolado v lonec in stopite. Malo naj se ohladi potem pa primešamo sladkor v prahu in kakav.

Sodo in pecilni prašek zmešamo v jogurt, nato pa dodamo čokoladni mešanici.

Z mešalnikom penasto umešamo jajca z vanilijo in tudi to primešamo v čokoladno zmes izmenično z moko.

Ko dobimo gladko zmes pustimo stati 10 minut potem pa z žlico napolnimo papirčke(3/4) v vsak muffin potisnemo 2-3 maline (če so maline zamrznjene muffine pustimo še 10 minut počivati preden jih damo v pečico).

Muffine pečemo približno 20 minut in preverimo z zobotrebcem. Ko so pečeni jih pustimo v pekaču še 5 minut, da se malo ohladijo. Damo jih na hladno, ta čas pa pripravimo kremo.

Stepemo maslo in kremni sir, nato dodamo sok črnega ribeza, vanilijev ekstrakt, barvilo in mešamo dokler ni kremasto in gladko. Dodamo sladkor in ponovno dobro premešamo. Damo v hladilnik za 10 minut napolnimo dresirno vrečko, nabrizgamo na muffine in posujemo z sladkornimi mrvicami.