Čokoladni fondant
Sestavine:
Navodila:

Najprej namažemo papirčke s stopljenim maslom in jih posujemo s kakavom. Pečico ogrejemo na 180°C.

Nad lonec z vrelo vodo postavite posodo s čokolado in maslom in počasi stopite maslo in čokolado, nato odstavite s štedilnika. Pustite 10 minut, da se ohladi.

V posodi stepajte cela jajca in rumenjake skupaj s sladkorjem, da dobite gosto svetlo zmes. V to zmes presejte moko in ponovno premešajte. Stopljeno čokolado vlijte v jajčno zmes v dveh delih in vmes dobro premešajte.

Fondantno testo porazdelite v papirčke in pecite v že prej ogreti pečici 10 do 12 minut dokler povrhu fondantov ne nastane skorja.

Ko fondante vzamete iz pečice jih pustite počivati 1 minuto preden jih prevrnete iz papirčkov na dlan in nato na krožnik. Okrasimo jih s sladko smetano ali dodamo kepico vanilijevega sladoleda.

* Fondante lahko pripravimo že vnaprej in jih zamrznemo (do 1 meseca), da imamo vedno na zalogi sladico za »nenapovedane obiske«. Takrat, ko jih rabimo jih samo vzamemo iz skrinje pustimo 20 minut na hladnem in jih spečemo. Lahko pa jih naredimo tudi 1 dan prej in jih hranimo v hladilniku.