Kostanjevo - Čokoladni Tartufi

Priprava: 30 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Sestavine za 4 do 5 oseb:
  • 360 g kuhanih celih maronov
  • 2,5 do 3 kg buče
  • 200 g slanine
  • 200 g smetane za stepanje
  • 2 veliki čebuli
  • timijan, lovor
  • sol in poper
Navodila:

V ponvi popražite slanino, dodajte kostanj.

Odrežite pokrov buče in jo izdolbite z žlico, zavrzite semena in prihranite meso buče. Popražite meso buče s sesekljano čebulo na malo olja, dodajte timijan in lovorov list, sol in poper. Prelijte z vodo, kuhajte približno 20 minut in zmiksajte s paličnim mešalnikom, dodajte smetano.

Toplotno obdelajte bučo z vrelo vodo. 2 minuti kuhamo izdolbljeno bučo in pokrov v vreli vodi. Nato jo odcedimo in vodo zavržemo. V bučo nalijte juho in po njej potresite kostanje in slanino. Pokrijte z bučnim pokrovom in postrezite.